Uprchlíci v Evropě zbaveni populistického balastu

10. 07. 2016 0:00:00
Je už unavující stále dokola slýchat ''důkazy'' a vysvětlování, proč to nejde. Je to zcela jednoduché. A půjde to.

Stále mi to přijde zvláštní, že tomu nerozumíme, je to přitom až schematicky jednoduchý.
Někde je válka, krutá bez pravidel, už teď má o skoro půlku víc mrtvých než jsou naše ztráty za celou II. světovou válku.
Kdo může tak z ní utíká, muži, ženy, děti, celé rodiny. V zásadě v tý válce bojují tři hlavní skupiny, plus až 2000 dalších. První je nám známý Islámský stát, který vraždí především tamní muslimy a občas, aby přiživil naší nenávist právě vůči muslimům, skočí zabít do Evropy pár desítek našich spoluobčanů. Dalším jsou vojska povstalců ze skupiny Al Nusrá, což je odnož teroristické skupiny Al- Kaidá, zde není třeba žádné charakteristiky, dovedeme si to představit. Posledním a nyní patrně hlavním hráčem je diktátor Asad, který neváhal rozstřílet lidi, kteří proti němu demonstrovali, vraždí civilisty plynem a mučí tisíce místních třeba tím, že jim vytrhává kleštěmi maso z těla. Zaživa samozřejmě. A včil babo raď, hm? Do toho, pokud přesto vstoupíte do některého z těchto komand, vůbec netušíte, co se zatím stane s Vašimi rodiči, dětmi, ženou. Jak píšu žádná pravidla. Připočtěme skoro nulovou lékařskou péči, nefungující školy, desetinásobné zdražení potravin a energií, rozšíření infekčních nemocí, nedostatek práce (to není těch našich 6%) a tudíž peněz na obživu...Nicméně i přesto v Sýrii a Iráku bojuje na 600 000 vojáků, drtivá většina domácího původu, což je vzhledem k počtu obyvatel těchto a přepočteno na naše vojáky v II.WW jednoznačně srovnatelné číslo, takže zemanoargumentace, že nebojují je stejně pitomá, jako její autor. Uprchlíci na dlouhá léta zaplavili okolní země a teprve s prodlužujícím se konfliktem, razantním snížením příspěvků od OSN na péči o ně (1. je jich už prostě nyní moc 2. OSN navýšení žádala, členské státy, včetně našeho-byl zamítnut) a dalším plněním přeplněných táborů, se zvedli a vydali k nám. Přesto cca 93% z nich zůstává v okolních zemích i nadále.
Zde ovšem tvrdě již naráží, my je tady už nechceme. My v ČR už vůbec ne. Budou na dávkách a budou nám brát práci, že...Argumentace idiotů alá Konvička, Volfová, Zeman, Zbořil ap. je primitivní hned od začátku. Pokud by chtěli, tak jak nám tito intoši cpou, znásilňovat, vraždit, obracet na nás násilím na víru, mít několik žen, ke kterým se navíc budou chovat jako ke kusu hadru, asi těžko by se cpali sem, kde se to vůbec nesmí, absolvovali by několik tisíc km dlouhou a riskantní cestu, když úplně jednoduše stačí vstoupit do služeb ISIL, kde tohle všechno budou moct dělat do alelujá, ne? No, ale právě před nimi, (mj) utíkají, celý vtip je v tom, že tihle zabijáci za sto Evropanů ze kterých, býváme všichni perplex, oni zamordují v přepočtu desetitisíce z nich, že jo? My tady pomalu z teroristů lezeme strachy po zemi a zároveň se divíme a a obviňujeme z kde čeho uprchlíky před tímtéž, jen nesou mnohonásobně větší riziko, že oni a jejich blízcí zemřou.
Našim nepřítelem není islám, ale terorismus, lidí, kteří se islámem zaštiťují, ale jejich konání má z islámem společnýho asi tolik, jako byl Tvrdík předloni slávista...
Terorismus neuznává ani hranice, ani náboženství- že zabijí ikskrát víc muslimů, než ''křesťanů'', už jsem psal. I my se podle mě jednou v budoucnu staneme obětí terorismu, stali se jím i země, kde tajné služby pracují na nejvyšší úrovni, jako USA, Rusko, nebo Anglie. Bohužel obrana má jen 2 varianty a obě bolí. První je v maximálním důrazu na prevenci. Účinné to je, stojí to však hodně peněz a navíc dojde k omezení osobních svobod. Nutností je však mít vycvičené specialisty na boj s terorismem, kteří úzce spolupracují se zahraničními kolegy. Všichni tušíme, že za tohoto ministra, který navíc neumí ani cizí řeč, se nic takového nestane a proto možná i ten náš strach. Za neschopnost Chovance však uprchlíci nemohou, to je naše věc a náš alibismus. Volme ne slibovače a populisty, ale schopné. Ale hlavně je naprostým nesmyslem, že na zkušeného a vycvičeného teroristu nějak zapůsobí hlídky policie se samopaly v ulicích, na kterých po minutovém pozorování vidíte, že jednak nemají vůbec výcvik a druhak, že tlučou špačky a jejich akceschopnost ohledně detekce teroristy je nulová. Oni mají stejnou zkušenost s profesionálním terorismem jako slušnoČeši, kteří volali policii na lesní dělníky, nebo folklorní soubor z Afriky. A už vůbec je nesmysl spoléhat na něco, co nám naši proruští kolaboranti pojmenovali ''domobrana'', což jsou hlídky vesnických- i městských- křapíků jejichž jedinou kvalifikací pro tuto činnost je, že namísto obvyklých 50 kg na bench zvedají kilo 80 a že nenávidí všechny, kdo se od nich trochu liší. Vzhledem k jejich obvyklému vzdělání by teroristu nemuseli poznat, ani pokud by měl na sobě nápis TERORISTA. Jako, že ho na sobě nemá, jejich hlavním cílem je být '' nenápadný a neviditelný''...To k první možnosti obrany. Druhá je smutnější, přesto nutná, protože účinná- Pokud už bude ČR mít tu smůlu, že si ji za cíl teroristé vyberou, bude nutno po vstřebání počátečního šoku, se přemoci a dělat, aspoň naoko, ''jakože nic''...Donutit se překonat oprávněný strach a chovat se stejně jako před tím. Žádný kraviny, Okamury, Konvičky, Zemany, domobrany,nahánění nevinných muslimů, případě uprchlíků, právě před tím terorem, který nás nyní trefil...Je to těžké, ale jiné země to zvládly taky. Čím víc hysterie, tím větší šance pro recidivu. Pokud útočníci uvidí, že to zatřáslo celou zemí, vyvolalo nenávist vůči muslimům, ap. je skoro 100% na jistota dalšího repete.
Žijeme v těžký době ohledně bezpečnosti, o tom žádná. Sami si situaci navíc komplikujeme předsudky, zavíráním očí před realitou a upřednostňováním rádoby jednoduchých, leč nefunkčních řešení.
Stačí si uvědomit, že v EU žije 20 milionů muslimů s pasem občana EU, tudíž z volným pohybem po celé Unii, proto stavět plot, kdekoli a kdykoli nás NIKDY nemůže před terorismem uchránit. Pouze před chudáky prchajícím před stejnou hrůzou, které se bojíme my. Buďme lidi, projevme empatii, už je opravdu načase poslat zprávu Evropě, že jsme rozhodli bránit křesťanské hodnoty.
Díky

Autor: Karel Paták | neděle 10.7.2016 0:00 | karma článku: 37.60 | přečteno: 1969x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Hyde park

Veronika Valíková Šubová

Blogu by slušela nová forma i transparentnější pravidla

Blog čeká inovace. Nic proti, změna je život. Ale pod informačním blogem adminů se objevila mohutná diskuse, kterou jsem, přiznávám, zčásti iniciovala já. Domnívám se, že "inovace" by se měla dotknout i celkového fungování blogu.

27.3.2024 v 12:19 | Karma článku: 15.87 | Přečteno: 384 | Diskuse

Jiří Anderle

Dělají z ČR terč. Setrvačností, nebo záměrně?

Sledováním Lipavského, Černochové a Řehky, se nemůžete zbavit dojmu, že jde o organizovanou skupinu šířící záměrně strach. Jak, a proč to dělají?

4.3.2024 v 9:54 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 301 | Diskuse

Filip Vracovský

Proč jsem uzavřel diskuze ?

Po dlouhé době zase do Hydey parku . Je tu pěkně útulnu, žádná tlačenice. Račte vstoupit a za nastražené uši dík ....

1.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 24.50 | Přečteno: 677 | Diskuse

Jan Tichý(Bnj)

Nalodil jsem se na loď blogosvěta

Využívám Hydeparku pro informaci, že jsem vstoupil na blogovou platformu blogosvět, kde se mj. „potkávám“ i s bývalými zdejšími pisálky jako Lubomírem Stejskalem nebo Bohumilou Truhlářovou.

10.1.2024 v 6:37 | Karma článku: 13.44 | Přečteno: 265 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Typologie urážek v diskusích a na blogu

Slepice, sebestředný primitiv, soudružka učitelka, Putinova dívka, udavačka ... jen malá ochutnávka laskavostí, které se tady na mě snesly v posledním týdnu. Většinu z nich admini smazali. Ale ty urážky si zaslouží roztřídit.

29.12.2023 v 21:52 | Karma článku: 28.70 | Přečteno: 980 | Diskuse
Počet článků 22 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 7544

spolek Podhradí. Zdravotní bratr na JIP, rádoby levicový volič, který nemá koho volit a který by byl rád, aby se tento stav změnil

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...