Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P78e45t96r 27Č74e25j49k74a

23. 12. 2016 21:26

Jinak já si dovolím pár poznámek k věci:

Bezpečnostním problémem číslo jedna se nazývá v současnosti islámský terorismus (byť někteří Putinofobové se snaží za hrozbu číslo jedna popsat Rusko, až na to, že Rusové cíleně v EU zatím nikoho nezabili.... počet obětí islámských teroristů v Evropě jde do stovek nevinných civilistů; přičemž tím neříkám, že hrozba expanzivního Ruska neexistuje, jen je momentálně problémem až v druhé řadě...) - k tomu, abychom našli účinná řešení, tak si musíme popsat způsoby práce nepřítele. Tento nepřítel je záludný, podlý, zákeřný, neštítí se útoků vůči civilistům, vůči duchovním (viz vražda faráře ve Francii) a neštítí se ani zneužívání dobrosrdečnosti a vstřícnosti Evropy k šíření svého vlastního zla a zabíjení... Pár faktů: 1. nekontrolovaný příliv neidentifikovaných a neidentifikovatelných tzv. uprchlíků je obrovské bezpečnostní riziko - o tom se dnes pochybovat už nedá; 2. způsob jejich činnosti je často velmi obtížně vysledovatelný a odhalitelný - útočí na civilisty v měkkých cílech bez jakéhokoliv smyslu, motivu...; 3. ukazuje se, že teroristé mají určitou formu zázemí ve své komunitě; 4. dovedně bylo využito "zmatků" způsobených velikostí migrační vlny - tzn. máme tu lidi s xyz identitami, kteří se následně vysmívají evropské bezmocnosti s nimi efektivně nakládat; 5. trestní právo evropských zemí si neumí poradit s lidmi tak odlišné hodnotové orientace - a to zkrátka proto, že na ně není stavěno.....

1 0
možnosti

P46e53t49r 46Č38e92j91k89a

23. 12. 2016 21:38

A tato fakta je tudíž třeba následně řešit - například bych navrhoval následující:

1.) vybudování utečeneckých táborů mimo EU na náklady EU, v podstatě formou dlouhodobého "pronájmu území" některých zemí na severu Afriky. Předem říkám - bude to VELMI nákladné.... Cílem ovšem je, aby kontrolu nad místem, uprchlíky samotnými měla EU a nepodepisovala se "dohoda" s libovolnou zemí tou formou, kdy záleží na tom, jak se protistrana vyspí a kdy začne vydírat / vyhrožovat. Velmi by se hodila i spolupráce NATO. V každém případě dovnitř do Schengenu se nesmí dostat NIKDO, jehož totožnost není jednoznačně prokázána, není prověřena rizikovost daného člověka a nejsou prokázány důvody, z jakých by mu měl být azyl poskytnut. Při tomto řešení odpadá i hrozba toho, že by nešel vyhostit / vypovědět ze země - vždy by ho šlo přemístit mimo území EU.

2. + 3.) tohle nevyřešíme bez zásahu do náboženských svobod..... Tzn. je třeba dostat mešity apod. pod striktní dohled státu (popsal bych to jako "přísnější podobu" EET ;-D) - tzn. například povinnost nahrávat a předkládat záznamy kázání v mešitách státním orgánům, s oprávněním státních orgánů provádět kdykoliv bez předchozího avíza kontroly - tzn. např. i zjišťovat, zda-li předložené odpovídá skutečnému apod. Bez toho, aniž by stát věděl, co se v mešitách děje, se islámský terorismus řešit nedá!

4.) navazuje na bod 1 - pokud by se objevila situace, kdy by daného člověka byl problém vyhostit, je tu jednoduché řešení - časově neomezená detence.... Je potřeba vymyslet takový systém azylového řízení, který naprosto ZNEMOŽNÍ získat azyl komukoliv, kdo udá nepravdivé údaje (např. udá že je "dítě" i když je mu 30) a naopak je třeba motivovat k tomu, aby kdokoliv žádající o azyl předložil doklady pro svá tvrzení - důkazní břemeno je totiž na něm!

1 0
možnosti
PB

..... v čem je problém ?!,- zákaz islámu v ČR a striktní dodržování tohoto zákazu,- šak v jednoduchosti je krása, nééé ?!,- vo čem tady porád filozofujete?,- samozřejmě že to chceme VEU !!!

3 0
možnosti
AP

Francie za poslední dva roky cca 230 mrtvých. Dagestán - půl roku výjimečný stav. Francie - rok a půl výjimečný stav. V čem se tedy podle Vás liší Francie od Ruska?:-/ Nevolám vůbec pro příklon k Rusku, to ani náhodou, ale proč bychom měli kopírovat idiotskou imigrační politiku Francie, Německa atd.? Z jakého důvodu?

1 0
možnosti
JH

J85i91ř60í 42H17r11b97e63k

23. 12. 2016 18:40

Zkusme takovou malou analogii - co kdyby hypoteticky (třeba pod vlivem nějaké knihy nebo filmu) tady začala růst skupina lidí, sympatizující s Hitlerovským fašismem. Hodně by jich bylo zcela „vlažných“ (třeba by jen občas v diskuzi poznamenali, že Hitler byl fakt gentleman), jiní by to brali vážněji a večer by si s celou rodinou četli Mein Kampf, další by měli pocit, že demokracii je tady třeba trochu „vylepšit“ a snažili by se dostat do politicky významných funkcí, ještě další by se třeba jen občas neudrželi a zkopli nějakého toho Žida z eskalátoru... čas od času by někdo z nich vypálil nějakou synagogu... Také byste v duchu svého článku hudroval proti „vrchním populistům“, kteří by chtěli fašistickou demagogii postavit mimo zákon a viděl řešení jen v potírání až těch akcí, které jdou proti dosavadnímu (možná ne dlouho udržitelnému) zákonu?;-)

4 0
možnosti
ZH

Tuto naprosto jednoduchou úvahu sluníčkáři naprosto nechápou, protože islám je přece mírumilovný a v něm problém rozhodně není...

Jdu blejt... Ne, raději chlastat, aby mě to tolik nevytáčelo... ;-D

4 0
možnosti
PS

Váš článek je tak demagogický a zjednodušující , až to nemá cenu komentovat. Lidé s vašimi názory tuto situaci vyvolali. Islám v Evropě historicky nemá opodstatnění a o tom , že jeho podstata je s naším pojmem demokracie neslučitelná, snad nelze ani diskutovat .

11 3
možnosti

P70e74t39r 79Č64e39j76k47a

23. 12. 2016 15:24

Problém je, že naprosto demagogicky a lživě lidem typu prezidenta, nebo třeba Robejška přisuzujete "jednoduchý názor" duchu "oplotíme ČR a tím je problém vyřešen", přičemž on to nikdo z nich takto "jednoduše" nevidí a neprezentuje - je to vaše pokřivená a popravdě tupá interpretace. :-/

9 1
možnosti
VM

V49á51c29l27a98v 21M13a73c34h

23. 12. 2016 15:16

premisa "Několik tisíc z nich podporuje radikální islám" je záměrná lež odporující provedeným průzkumům, čísla jsou mnohem vyšší. Námátkově

http://www.investors.com/politics/editorials/poll-13-of-syrian-refugees-support-isis/

http://www.cbsnews.com/news/many-british-muslims-put-islam-first/

6 0
možnosti
ZJ

Autore.

Více studovat, méně psát.

Náboženství je pouze části Islámu. Islám je především ideologie, řídící lidský život od narození do smrti. Ideologie popírající lidská práva a humanismus. Mnoho lidí to ví, ale jenom několik jích je ochotno to říkat nahlas.

6 0
možnosti
MK

M73i77l66a71n 46K67e39s72l

23. 12. 2016 14:49

Jak to tak vypadá tak sluníčkáři nám chtějí nakukat,že radikální řešení migrantské problematiky povede ke ztrátám občanských svobod atd. atd.Já osobně jsem ochoten se ledačeho vzdát za zvýšení bezpečnosti své i svých bližních.Co je to za svobodu,když člověk musí být neustále ve střehu,nechodit tam,kde se lidé shromažďují,kličkovat mezi zátarasy o podobně.Tvrdit,že to jsou zbytečné obavy z toho,že je neznáme je hloupost.Ti lidé,kteří skončili pod koly kamionů obavy neměli a jak skončili.Nevím sice zda se nebáli protože je znali a nebo je neznali.Není čas na diskuse a hledání řešení.Na to byl celý rok a stojíme na místě.Další atentáty hrozí.Souhlasím se Zemanem - nepřijímat je a ty,co k nám proniknout internovat.Tam se mohou vzájemně podřezávat.Holt,nejsme Němci my to nezvládneme.

5 1
možnosti
Foto

J91i97ř51í 35K57i71n48d21l

23. 12. 2016 14:39

Isllámský terorismus je známa v Evropě a ve světě od roku 1967. Evropa zatím nenašla recept jak jejeliminovat. Čím víc se Arabům ustupuje, čím víc rostou po Evropě mešity, tím vícje situace horší.Evropa by si měla brát příklad z Izraele. Za teroristický čin tam piká celá rodina a onu to funguje. Teroristických činů ubývá. O si každý sakra rozmyslí, zda bude riskovat to, že mu Izraelská armáda zbourá rodinný dům. Nehledě k tomu Izraelci mají vypěstovaný pud sebezáchovy. Rozhodně, pokud by viděli, že se na ně řítí náklaďák, tak by nečekali a nekoukali, co se bude dít a protože mají u sebe zbraň, tak by ven živý nevylezl.

6 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7577x
spolek Podhradí. Zdravotní bratr na JIP, rádoby levicový volič, který nemá koho volit a který by byl rád, aby se tento stav změnil

Seznam rubrik