Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BO

Okamura se ve volbách dostane těsně do parlamentu(nejspíše). Jiná strana primárně proti imigrantům a muslimům tu neni. Wilders dostal sice jen přes 15%, ale pořád je to dvakrát tolik, než odhadem dostane Okamura. A proč to dopadlo takhle? Ještě loni byl Rutte jedním z vrchních vítačů v EU. Pak pochopil, že s tím prohraje volby a částečně tu Wildersovu rétoriku přebral. Nakolik upřímně a nakolik jen kvůli volbám uvidíme. A tohle se děje v celé západní Evropě. Více a více zavedených stran přebírá "populistickou" politiku, protože bez toho ty volby prohrají. A volič jim hlas dá, protože proč by ho dával náckům, když zavedené strany teď říkají skoro to samé.

17 0
možnosti
Foto

Tak mě napadlo, zda za "prohru" ve výši 15% z hlasů odevzdaných ve volbách, ke kterým přišlo 80% voličů by nebyl Sobotka na podzim móoc rád.

10 1
možnosti
KP
BO

Možná při 80% účasti těch 15% dostane, jinak si myslím, že méně. Ale 15% ho tak jako tak bude stát místo. Protože bude překážkou pro vládu s Andrejem a jeho spolustraníci budou chtít nějaký ten dobrý flek.

2 1
možnosti
RP

Ale po volbách budou muset tyto klasické strany tu okopírovanou protiimigrantskou rétoriku naplnit činy, jinak v dalších volbách propadnou, protože odradí i tradiční voliče i protiimigrantské.

A to bude pro ně velký problém.

1 0
možnosti
BO

Jenže další volby budou až za 4 roky... A znáte to o té voličské paměti. 3 roky si teď můžou dělat co chtějí a pak si pozjišťují, co společnost chce. No a když to udělají šikovně, tak si spousta lidí nakonec řekne:"Jo to je dobré, to chci taky!" Ale mezitím z 400 000 Turků bude 600 000 atd...

4 0
možnosti
Foto

Proti pomoci migrantům se ostře vymezuje i ODS, odmítá je většinově i ANO, ČSSD....

0 0
možnosti
BO

Ano odmítá, ale není to hlavní bod. Když těmto stranám pošlete 20 otázek, tak vám na 20 odpoví. Když stejných 20 otázek pošlete Okamurovi, tak na 15 odpoví, že nejsou důležité, na 3 obecnou frází a u 2 se rozepíše.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7577x
spolek Podhradí. Zdravotní bratr na JIP, rádoby levicový volič, který nemá koho volit a který by byl rád, aby se tento stav změnil

Seznam rubrik