Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Celá tahle diskuze by byla zbytečná, kdyby veřejná moc přistupovala ke všem občanům bez rozdílu pleti, náboženství atd. stejně. A to se bohužel neděje. Pan Banga se diví, že skupina jako Ortel získala takovou "popularitu". Rozhodně to není proto, že by to byli tak skvělí muzikanti atd., to je celkem jasné. Je to pouhá reakce na "nekonání" či "pozitivní diskriminaci: určitého etnika na úkor ostatních. Pokud majoritní společnost neustále "živí" ze svých daní tu méně produktivní a mnohdy skutečně nepřizpůsobivou část populace, aniž jsou vidět jasné změny k lepšímu, tedy "investované" peníze přináší "zisk" v podobě "socializace" a skutečném začleňování tohoto etnika do majoritní společnosti včetně akceptace všech psaných i nepsaných pravidel, pak nutně musí přijít reakce (nebudeme platit lemply, kteří v životě nešáhli na práci, jen kradou a množí se atd.), jejíž odrazem je např. právě pan Ortel a jeho grupa. Pan Banga se zatraceně mýlí nebo agituje na špatném místě, měl by napřít úsilí dovnitř svého etnika, aby takových, jako je on přibývalo a v důsledku toho, Ortelů ubývalo. Jenže to je práce s výsledky za mnoho a mnoho let, proto je lepší exhibovat. Dál to nemá cenu rozvádět.

Navíc s tím symbolem je to úplný úlet , protože takřka podobný měl 1. čs. úderný prapor bojující v rámci legií v Rusku po WWI proti bolševikům. Ještě lepší bylo jejich heslo (divím se, že ho ještě neoprášili) "Červenobílá stužka za Čechii, umrlčí lebka za smrt, není života bez Českého státu, svobodu nebo smrt" a "Bijte, zabijte, nikoho neživte". To je teprve heslíčko vhodné pro konfrontaci s neetnickými čechy, resp. nebílými. Kam se na ně hrabou SS s jejich "Věrnost je mou ctí".

45 1
možnosti
HZ

Máte pravdu, ale tu nechce nikdo z těch kritiků Ortelu vidět.

1 0
možnosti
JD

A nejsou tak náhodou na Bangu lidi zlí tak proto, koho se vlastně zastává?

Že se zastává muslimů, kteří vyznávají nenávistnou a zločineckou ideologii - tedy islám!

Víte že Adolf Hitler byl islámem fascinován a nadšen? Dokonce tak, že v roce 1941 přivítal v Berlíně se všemi poctami velkého jeruzalémského muftího, který mu udělil titul "čestný muslim". Víte že stejně tak byl islámem nadšen i Heinrich Himmler a Martin Bormann a další prominentní nacisté? Víte že muslimské státy byly největšími spojenci nacistů?

Islám je stejně zločinná ideologie jako je nacismus. Ten kdo ho obhajuje, zaslouží chodit kanály a nikoliv být oslavován jako hrdina, protože jde proti vlastnímu národu, jeho tradicím, historii, kultuře a předkům.

Ve chvíli, kdy nacisté terorizovali předky pana Bangy, se přitom přátelsky plácali s nejvyššími zástupci muslimů po ramenou. Pan Banga nezná základní historické souvislosti.

24 4
možnosti
PK

Existovala i muslimská divize Waffen SS.

6 1
možnosti
AS

A60l53e65š 53S42z92a77b91ó

1. 12. 2016 8:39

Jak se Karel Paták trochu zmýlil a jak se mýlí ta jeho menšina.

protože většina se diví, že jestliže je Ortel nácek, proč již není dávno za katrem?

označení nácek patří všem kteří jen mají trochu jiný názor než je ten správný.

rozděluje společnost ten který poukazuje na to co se mu nelíbí nebo ten který ve jménu demokracie nedemokraticky někoho nálepkuje, nazývá lůzou a nebo třeba maže slušné příspěvky či blogy?

8 1
možnosti
Foto

K některým omylům v diskusi. Projevy neonacistické ideologie jsou v ČR podobně jako v Německu trestné a jsou (byť s určitou benevolencí) trestány. Nošení nacistických symbolů trestné je, i když za pouhé jejich nošení na ulici nebo na srazu skinheds nebyl nikdo odsouzen (to však neznamená, že to je zákonné, nebo dokonce správné). Neonacisté proto aby se vyhli trestnímu stíhání, používají méně zjevné symboly, které sice vyjadřují náležitost k nacismu či fašismu či odkazují na zjevné nacistické symboly, ale znesnadňují důkazní řízení. Pokud by členové kapely byli na předání cen Slavíka označeni hákovými kříži, nebo totenkopfem (nacistickou lebkou) byl by to zřejmě trestní čin a policie by musela jednat. Symbol lebky tak, jak je na fotografiích ze Slavíka je však na hraně. Lebka je v popředí a zkřížené kosti pod ní podobně, jako o výlučně nacistického symbolu (totenkopfu). Rozdíl je zejména v tom, že kosti jsou větší. Takto upravený symbol používají i jiné neonacistické či fašistické skupiny. Soudní znalec by také posuzoval, jak symbol vnímá veřejnost - a pokud by ho z části považovala za zjevně nacistický, jednalo by se spíše o trestný čin. Zkrátka a dobře, Ortel udělal nejen z policie, ale i z pořadatelů a diváků blbce. Ale na rozdíl od policie a státního zástupce, měli pořadatelé jednat. A to proto, že se evidentně a podle vší logiky jedná o nacistickou symboliku, byť v kategorii "méně zjevná". Od pořadatelů nikdo nechce, aby kapelu obvinili z trestného činu. Ale mezi tím co je trestný čin za který jdete do vězení a tím co je kulturně a společensky přípustné (a co je přípustné v televizním vysílání), je rozdíl.

2 3
možnosti
Foto

Nechcete se podívat, jaká lebka s hnáty se používá v Pirátech z Karibiku? To je taky propagace nacismu, když jde v tomto provedení podle vás o výlučně nacistický symbol?

2 0
možnosti
Foto

Každý se může tak trochu zmýlit. Možná, že důvod pro který se Radek Banga nebyl tak podstatný. Nicméně jeho reakce byla reakci slušného člověka, stojícího proti neonacistům. A to je jediné podstatné. Proti zlu musí vystoupit každý slušný člověk. Nestačí o tom mluvit v soukromí. Je třeba o tom mluvit veřejně. Radek Banga celkem snadno odhalil ideologii, kterou vyznává Tomáš Hnídek. Trefil to. Stejně jako vy ve svém blogu. Díky. A zasloužená karma!

6 13
možnosti
JK

Radek Banga především nerozdýchal že sehnal pouze něco málo přes 600 svých příznivců

3 2
možnosti
VM

No. Sdělil jste nám svůj názor, tak jak ho vidíte z Vašeho úhlu pohledu. Toť vše, povinné to není, závazné asi také ne. Na světě je skoro 7 mld. lidí a co člověk, to názor, považuji-i i to nemít názor za názor.

Na druhou stranu, k nezaplacení pro skupinu Ortel je právě pan Banga, vy, a všichni další, kteří spustili onu vlnu kvičení. Takovou bombastickou reklamu a úplně zadarmo? Je to náhoda, a nebo je Ortel takový stratég?

11 0
možnosti
MJ

Pane Paták, zkuzte prosím uvést nějaký argument proč je Ortel neonacistická kapela. Tvrzení že jsou náckové, protože jsou náckové není argument!

13 1
možnosti
VM

Autor píše, že jsou náckové, protože jsou náckové, protože to o nich řekl někdo jiný, protože je IN nepohodlné nazývat nácky, populisty, rusofily, bolševiky a dalšími ;-D

6 1
možnosti
MM

Trochu? Obvinit někoho, že prosazuje to, co Himmler je drobný omyl? Obvinit skupinu z textů jiné skupiny je "trochu" omyl? Fajt?

9 1
možnosti
RS

Lebku se krizenymi hnaty jsem nasel vytesanou na Yukatanu v pralese. Stari nejmene 500 let.

2 0
možnosti
Foto

Tak tuto nacistickou orlici, kterou máte na fotografii svého blogu měl na tričku hudebník ze skupiny Kabát a ne Ortel.

8 1
možnosti
Foto

Měl na tom tričku hákový kříž. Pokud ne, tak se nejedná o nacistickou orlici a vy jste obyčejný lhář.

4 3
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7577x
spolek Podhradí. Zdravotní bratr na JIP, rádoby levicový volič, který nemá koho volit a který by byl rád, aby se tento stav změnil

Seznam rubrik